barell

Vest

29. maj 2013.

Deset godina udruženja SERSA

Povodom desetogodišnjice udruženja somelijera Srbije (SERSA) održana svečana humanitarna večera u restoranu Glamoure Ada.

Udruženje vrhunskih poznavalaca vinske kulture u Srbiji, koji predstavljaju poslednji korak transverzale vino - konzument, živi punih deset godina. SERSA je napunila tih deset godina i ulazi u novu dekadu. Tim povodom, 28. maja 2013. godine, upriličena je svečana humanitarna večera.

Zavidan broj predstavnika proizvođača i uvoznika vina, prijatelja organizacije, kao i humanih ljubitelja vina sa strane, ispunio je veliku salu restorana Glamour Ada, u neposrednoj blizini Ade Ciganlije. Deo sredstava prikupljenih ovim povodom prosleđen je Centru za smeštaj dece i omladine ometene u slušnom razvoju. Oni koji su se naročito istakli u svojoj humanosti i donacijama udruženju, dobili su prigodne plakete za višegodišnju saradnju. 

Sama večera je kasnila nekih sat vremena zbog saobraćajnog zastoja, ali to nije poremetilo atmosferu. Gosti su sačekivani uz duhovito pitanje: "Da li ste sa mladine ili mladoženjine strane?" Hranu koja je služena, "ispratila" su sa uspehom vina vinarija Galot, Imperator, Zvonko Bogdan, Temet, Aleksić i Despotika. Živa muzika u okviru večere, teško može dobiti taj pridev, ali je to najverovatnije ciljano. Svaka vinska zabava lako može da eskalira. Bolje je ipak ovako.

 

Profesor Dionisije

"Još nisam postao somelijer ali sam na odličnom putu. Za sada sam samo som."

Zoran Stepanović Gumeni, anonimna slavna ličnost