barell

Događaj

18. jun 2017.

Matić na putevima karavana

„Doći će beli ljudi i piće vino...“

U sklopu manifestacije „Godine srpsko – arapskog prijateljstva“, tokom koje su ljubazni domaćini gostima ponudili nacionalnu avio kompaniju, savsko priobalje i par hiljada hektara zemlje u okolini Karađorđeva, ovih dana je na Trgu Slobode u Novom Sadu postavljen tradicionalni beduinski logor.

I dok ostatak nerazvijenog sveta, koji nije prepoznao ekonomski potencijal poklanjanja svog nacionalnog blaga, fakultativne izlete i boravak u šatorima u pustinjama oko Dubaija plaća više desetina evra, građani Srbije izlet u šatore u Novom Sadu i posmatranje zalaska sunca plaćaju samo 250 dinara, koliko inače košta iznajmljivanje čaše na ovogodišnjem Interfestu.  Ok, za te pare prosečni Srbin ne dobije jahanje kamile, vožnju po dinama, selfi sa beduinom, nargilu i trbušnu plesačicu, ali, budimo realni, ni prosečni britanski ili holandski turista u Dubaiju ne dobije Komunin Muskat ili Vinumov rizling, tako da... 

Inače, ovo stavljanje Komune i Vinuma u kontekst zezanja je moj diskretni način da izrazim najiskrenije oduševljenje muskatom i rizlingom, jer me Andrić smatra vinskim dunsterom i zvanično mi ne dozvoljava da javno hvalim i recenziram, jer kao, nisam kompetentan. Čak i kada sam sto posto u pravu. Tako da, dok u redakciju ne dođe demokratija, ide samo zezanje, a kada svrgnemo Andrićevu strahovladu, onda ću da se razmašem o teroarima.

Što se tiče ostalih izlagača na Interfestu, mogu samo da pokušam da po sećanju nabrojim ko je sve izlagao, jer niti sam plaćen, niti sam uspeo išta da probam. Mislim... I ne bio dunster... Tragična sudbina nas redakcijskih vozača je da trećinu večeri slušamo dobronamerne savete da će zbog Interfesta sigurno biti pojačane policijske patrole, a dve trećine večeri defilujemo naokolo sa flašom Aqua Vive i drago nam je što se svi ostali super provode.

Tako da, bez ikakvog reda: Kovačević, Tikveš, Deurić, Erdevik, Trafika sa Aqua Vivom, Virtus, Kuća Milosavljević, Trafika sa Aqua Vivom, Mačkov podrum, Šijački, neki što prodaju kozji sir, neki što prodaje med, Trafika... Verovatno sam izostavio bar deset izlagača, ali to je zato što sam u jednom delu večeri mešao Aqua Vivu i Rosu, pa sam, je l’ da, nekompetentan.

 

Matić

 

Profesor Dionisije

"Za uživanje u robusnom vinu nama nije neophodan biftek!"

Vegeta & Rijana (začinjene estradne umetnice)