barell

Događaj

7. novembar 2016.

Osmi festival srpskih vina – Lazarevac 2016

U subotu, 12-tog novembra (12h – 20h), na dobro poznatom mestu, u Staroj sali SRC Kolubara, biće održan osmi po redu, Festival srpskih vina. Sadržajniji, bogatiji i veći nego ikad!

Vrtoglavi uspon vinogradarstva i vinarstva u Srbiji neminovno se morao odraziti i na najomiljeniji Festival vina u zemlji. U tom kontekstu, ovogodišnji Festival srpskih vina će po prvi put imati nekoliko nosećih stubova manifestacije. Osnovna tri stuba čine lazarevačke, domaće vinarije, zatim izuzetna ponuda autohtonih srpskih sorti u globalnom smislu, kao i doprinos novoustoličenom Svetskom Danu Prokupca (14. oktobar), inače danu u kome je ceo svet konzumirao vino od ove naše najstarije, autohtone sorte.

Izuzetan odziv izlagača u najavi, svakako da obećava vrhuski doživljaj. Lazarevčani i njihovi gosti će imati jedinstvenu priliku da na jednom mestu, pod jednim krovom, degustiraju oko tri stotine različitih proizvoda, sada već poznatih i van granica naše zemlje. Posebnu draž Festivalu daće vina koja su u poslednjih godinu dana dobila pregršt medalja na prestižnim ocenjivanjima i takmičenjima širom sveta. Jedinstvena prilika koja se ne sme propustiti.

Poslovično vrhunska organizacija manifestacije, podignuta je za još nekoliko stepenika. Organizacioni odbor je potpuno spreman da odgovori zahtevima i prohtevima neposrednih izlagača, kao i publike koja će u impozantnom broju posetiti Festival. Prezentacija atraktivne ponude najboljih vina iz apsolutno svih vinskih regiona Srbije učiniće ovu manifestaciju, osmu po redu, značajnim datumom u privrednom i turističkom kalendaru Lazarevca. Dvanaesti novembar ove godine je dan koji pripada vinu, Lazarevčanima, kao i svima kojima je stalo do razvoja vinske kulture, ali i kulture uopšte!

Dobrodošli!

 

Profesor Dionisije

"Neka te ne zabrinjava što se za tvoje mogućnosti ne zna, već se radije brini o tome što ih nemaš dovoljno."

Konfučije