barell

Vest

6. jul 2021.

Uspeh Plantaža na BIWC 2021

Vina Plantaža zablistala na najvećem vinskom takmičenju u regionu

Na desetom izdanju najvećeg i najznačajnijeg vinskog takmičenja regiona, The Balkans International Wine Competition, vina kompanije „13.Jul-Plantaže“ osvojila su osam priznanja i to: dva dupla zlata, dvije zlatne, dvije srebrne, jednu bronzanu medalju, kao i priznanje za najbolje vino iz Crne Gore.

Najboljim vinom iz Crne Gore proglašen je Stari podrum Vranac iz berbe 2013, koji je ovog puta dokazao neprikosnovenost i svjetski kvalitet Vranca uzgojenog na kamenom tlu, sunčanog Ćemovskog polja.  Izuzetni uspjeh sa osvajanjem duple zlatne medalje su ostvarila crvena vina Vladika 2018 i Stari podrum cuvee 2013. Zlatne medalje pripale su i vinima Malvazija 2019 i Vrancu Reserve 2015. Srebrom je nagrađen Vranac Barrique 2016 i Kratošija 2017, dok je Premijer 2013 okićen bronzanom medaljom.    

Ovogodišnje ocjenjivanje vina BIWC održano je u Skoplju, 3. i 4. Juna, kada je međunarodni žiri degustirao više od 900 uzoraka balkanskih vina. Odluke žirija o trofejima i medaljama objavljene su na ceremoniji u Sofiji, održanoj u okviru Balkanskog vinskog festivala.

Kompanija “13. Jul-Plantaže” kontinuirano dokazuje kvalitet svojih vina na najprestižnijim vinskim takmičenjima  širom svijeta, a medalje sa ovogodišnjeg BIWC su još jedna potvrda vrhunskog kvaliteta crnogorskih vina.

 

Profesor Dionisije

"Ambicije i buve rado skaču uvis."

(italijanska narodna poslovica)