barell

Vest

18. jun 2013.

Vino Budimir osvojilo dve medalje na najprestižnijem takmičenju vina u Americi

Nastavlja se tendencija sakupljanja vinskih odlikovanja za naša vina širom sveta. Ovoga puta, u pitanju su SAD i naravno, srebro i bronza za "Vino Budimir!"

San Francisco International Wine Competition se smatra najprestižnijim takmičenjem vina u Americi. U Srcu Kalifornije, 16. juna su objavljeni rezultati takmičenja od preko 4500 vina koja su prisutna na tržištu SAD. Od četiri naša vina koja se već više od godinu dana prodaju u Americi preko velikog distributera Winebow, dva su nagrađena i to rizling Margvs Margi - srebrnom medaljom i Tamjanika Župska - bronzanom. U narednim danima rezultati će biti objavljeni na web sajtu organizatora.

„Obzirom da se prvi put pojavljujemo na ovom takmičenju, a i uzimajući u obzir činjenicu da se vina sa ovih prostora potpuno nova na američkom tržištu kao i da je u Kaliforniji uticaj lokalnih vina i proizvođača veliki, ovaj uspeh je izuzetno značajan za nas i za srpsko vinarstvo i otvara vrata novim uspesima. Ovo treba iskoristiti za sveopšte dobro srpskih vinara i pokušati jači proboj na jedno od najvećih tržišta na svetu“, poručuje Jovana Antović, podpredsednica kompanije Vino Budimir i unuka Budimira Zdravkovića, čuvenog vinara iz Župe po kome je vinarija dobila ime.

Vinarija Budimir je već dobila potvrdu o kvalitetu svojih vina na istočnoj američkoj obali koja dosta korespondira i sa evropskim duhom, ali ovakvo priznanje sa zapadne obale koja je po mnogo čemu drugačija i kulturološki dalja, veliko je i prijatno iznenađenje.

 

Beograd, 18.06.2013

www.vinobudimir.com

 

Profesor Dionisije

"Ludnica je mesto gde optimizam najviše cveta."

H. Elis