barell

Vest

3. jul 2013.

Zemunski vinski trg

Kulturološko – vinska manifestacija „Zemunski vinski trg“ biće održana 5. i 6. jula 2013. godine na velikom trgu u centru Zemuna.

Vinska manifestacija „Zemunski vinski trg“ doživela je neslavnu sudbinu prilikom prvog pokušaja održavanja. Najavljivani događaj pokvarili su vremenski uslovi, na koje nije imuna nijedna svetkovina koja i od neba zavisi. Možda smo mi prvaci sveta u traženju izgovora, ali ako se šaltuju jedan Vimbldon ili Rolan Garos, onda je potpuno logično da se pomeri i „Zemunski vinski trg“. A pomeren je za 5. i 6. jul, od 18:00 do 23:00h.

Na konferenciji za štampu u Privrednoj Komori Beograda, ovu manifestaciju su najavili Velibor Pešić, predsednik UO „Srpsko vino d.o.o.“ i Dejan Veselinov, direktor Turističke Organizacije Beograda.

Velibor Pešić je naglasio da su organizaciju „Zemunskog vinskog trga“, na sebe preuzele brojne organizacije: Srpsko vino, TOB, SERSA, Udruženje vinara i vinogradara, Gradske pijace, Privredna Komora Beograda... Najavljeno je tridesetak izlagača, proizvođača vina i rakije, te umetnički program, zasnovan na tradicionalnom srpskom zvuku. Koncert sestara Gobović i etno grupe Teodulija bi trebalo da dodatno obogati manifestaciju. Sudbina ovog, za posetioce besplatnog događaja, biće ponovo u „Božijim rukama“, odnosno, kako je Pešić naglasio, zavisiće od „bogotehnike“. Meteorološke prognoze za sada ukazuju da će sve ipak proteći u najboljem redu.

Dejan Veselinov je istakao zadovoljstvo zbog održavanja „Zemunskog vinskog trga“ koji je Turistička Organizacija Beograda zdušno podržala. Pored toga, naglasio je potencijalni značaj održavanja ove manifestacije za turistički imidž Beograda, a naročito Zemuna, koji sam po sebi predstavlja izuzetnu turističku ambijentalnu celinu.

 

Profesor Dionisije

"Ludnica je mesto gde optimizam najviše cveta."

H. Elis