barell

Vest

12. maj 2013.

Zvonko (Agilni) Bogdan - promocija u vinoteci Wine & Pleasure

Dok se više od pola "Vinske Srbije" prepušta angažovanom hedonističkom hodočašću, pohodeći Vinistru, neko toči vino i za nas koji taj festival propuštamo. Vinarija Zvonko Bogdan u Wine & Pleasure vinoteci!

Na našem vinskom tržištu postoji svega nekoliko kuća koje promocijama svojih proizvoda pristupaju maksimalno ozbiljno. Vinarija Zvonko Bogdan se u toj sportskoj borbi penje stepenik po stepenik ka samom vrhu. Dokaz za to je činjenica da su na apsolutno svakom relevantnom prikazu proizvoda vinarije prisutna i vinsko komercijalistička "braća Brajan", tandem Živanić - Aleksić.

Vinoteka "Wine & Pleasure", po asortimanu možda i najbogatiji objekat tog tipa u zemlji, redovno ugošćava domaće proizvođače vina, kao i uvoznike. U neformalnoj atmosferi se ostvaruje neposredan kontakt sa vinom i pre svega sa onima koji ta vina donose. Samo ime Vinarije Zvonko Bogdan, uvek obećava srdačnu ali nenapadnu, prijatnu atmosferu. Izbegavam termin "familijarna" pošto tu neretko sevne i sekira.

Tradicija nije izneverena i ponovo je veliki broj vinpopija namernika uživao u višestruko nagrađivanim vinima: Sovinjon blan, Roze i Kuve broj 1. Ukratko:

  1. O Bogdanovom Sovinjonu se gotovo sve zna. Pošten, zlatobojan, lepo kiseo, odmereno jak, voćan... Blago rečeno, čestito vino!

  2. Roze iz prošle berbe je bio malo snažniji za neke opšte kriterijume. U novoj berbi stvari dolaze na svoje mesto i imamo neku nit lepršavosti, uz gotovo merljivu slast i dobru povratnu reakciju (aftertejst, što bi se reklo na lošem srpskom).

  3. Kuve broj 1, nagrađivani, obožavani i osporavani vaspitani napitak. Deplasirano je ovde baviti se njegovim karakteristikama. Da objasnim zašto i time odgovorim na brdo nepostavljenih pitanja: Ovo je vino koje se i bukvalno oseća "preko ulice." Svako ko ga je probao, može biti samo neiskren sa tezom da ga se ne seća. Autentičnost i prepoznatljivost su dva fundamentalno važna parametra za svaki proizvod. Ono vino koje i apsolutni laik prepozna "na keca" zaslužuje svo poštovanje!

I na kraju... Prisan pozdrav sa "braćom Brajan" iz Vinarije Zvonko Bogdan, do nekog sledećeg viđenja. Poznajući ih, biće to vrlo uskoro! 

 

Profesor Dionisije

"Ambicije i buve rado skaču uvis."

(italijanska narodna poslovica)